poniedziałek, 21 października 2013

Bezmięsne..


Oto mój sposób by dzieci zajadały się warzywkami ...

Kotleciki z marchewki i selera

1 mały seler
6 średnich marchewek
1/3 szkl. kaszy mannej
2 jajka
1 łyżka masła
sól
pieprz
bułka tarta
oliwa

Warzywa obieramy, seler kroimy na pół- wszystko razem gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mała. Gotujemy do momentu, aż wbity widelec spotka mały opór, studzimy i ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy kaszę manną, jaja, przyprawy i wyrabiamy. Formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy z ziemniaczkami, ryżem, kluseczkami oraz wszelakimi surówkami.
Polecam serdecznie, bardzo szybkie i treściwe danie.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz